Team TG FF värvar från Elitettan. Cornelia Wiklund ansluter till laget från Assi IF.
– En snabb spelare med bra teknik. Hon blir jätterolig att se hos oss, säger tränaren och sportchefen Therese Kapstad.

Cornelia Wiklund inledde sin fotbollskarriär i Nyborgs SK och gick sedan till Kalix Damfotboll och efter en sejour i Gammelgården värvades hon till elitettanlaget Assi IF 2017. Nu har Wiklund – som fyller 20 år i år – flyttat till Umeå för att studera till civilekonom. Det tackar Team TG FF för.

– Jag brukar spela yttermittfältare eller forward och gillar att springa, utmana en mot en och att göra mål, säger det högerfotade nyförvärvet.

Therese Kapstad är synnerligen nöjd över det elitettanmeriterade förvärvet som noterades för 12 matcher med Assi i näst högsta serien i fjol.

– Hon har mycket erfarenhet av elitettanspel så det är ju väldigt bra för oss. Hon är en liten målspruta och en snabb spelare med bra teknik, hon blir jätterolig att se, säger Kapstad.

Cornelia Wiklund trivs bra i TTG-truppen så här långt och ser fram emot säsongen.

– Det ska bli kul och jag hoppas få lite mer speltid än jag fick förra året. Jag ska försöka göra mitt bästa för att hjälpa Team TG. Jag har inte varit med så många träningar men jag tycker det ser bra ut, det finns många duktiga spelare, säger förvärvet från Assi IF.