Äntligen dags. 12.00 på söndag spelar Team TG FF sin historiska första match i Elitettan, hemma mot Alingsås.
– Alla ser fram emot det. Man vill alltid börja spela matcher med nerv och spänning, säger tränaren Jonas Wikström.

Team TG FF vann division I Norrland i fjol och tog klivet upp till Elitettan via kval. Försäsongen har innehållit fem träningsmatcher där Team TG tagit spelmässiga kliv för varje match.
– Det stämmer. Vår utvecklingskurva pekar uppåt. Vi fick klart med vår trupp relativt sent men vi har ändå fått ihop många delar. Vi hade en period i januari med covid i laget men vi löste det bra eftersom alla är inne på att göra det bästa av situationen, vilket är en styrka i gruppen, säger Jonas Wikström.

Nu väntar spel i Elitettan, Sveriges näst högsta serie, första gången i Team TG:s historia. Även om flera spelare i truppen har erfarenhet av serien så blir det en ny utmaning som väntar truppen.

– Nu måste vi hålla hög nivå varje match, varje helg. Vi måste upp ett eller två snäpp till i allt vi gör. En viktig del för oss är att vi som lag och som individer ska bli medvetna om att vi håller en hög kvalitet. Just nu finns det några lås hos individer som inte tror att de är så bra som de är, säger Jonas och fortsätter:

– En annan utmaning är att vi efter två år av framgång och många vinster nu kommer att ha matcher och perioder där vi förlorar och det måste vi handskas med. Den tredje utmaningen är att åka på långa bortamatcher vilket blir en ny rutin för oss, men de flesta ser det som något roligt.

Alingsås står för premiärmotståndet på söndag 12.00, ett lag som slutat sjua i Elitettan två år i rad och som på försäsongen bland annat deltagit i Svenska cupens gruppspel.
– Alingsås förväntas vara ett av topplagen i Elitettan och de har en tydlig spelidé, säger Jonas Wikström.

Truppmässigt saknas tyvärr Emelie Sjökvist som slitit av korsbandet och därmed troligen missar hela säsongen. I övrigt har Team TG en skadefri trupp inför premiären.