Han är en irrationell och offensivt lagd spelare. Nu är William Ekenberg klar för Team TG FF.
– Jag hoppas jag kan ta nästa kliv, säger Ekenberg.

William Ekenberg, 24, är fostrad i Umedalens IF. Efter spel i UFC:s juniorlag, Sandvik och IFK Umeå har det nu blivit fyra säsonger med Täfteå IK i division II, där han den gångna säsongen stod för två mål på tolv seriematcher.Men nu har han alltså skrivit på för Team TG FF.

– Det känns kul att prova på något nytt efter fyra år i Täfteå. Jag har trivts bra där men det känns bra att få ett miljöombyte. Det känns kul att komma till Team TG som har som ambition vara i toppen och nå division I igen, så hoppas jag att jag kan ta nästa kliv både lagmässigt och personligt, säger William som verkligen är hemtam i den division II-serie där Team TG kommer att husera i år.

Totalt har han noterats för 78 framträdanden i norrtvåan genom åren.

– Det här blir femte säsongen i tvåan så jag vet ungefär vad som väntar i serien och vilka krav som ställs, konstaterar William som beskriver sig själv så här som spelare:

– Jag är kvick, gillar att utmana en mot en men även att kombinera och göra jobbet som lagspelare, när det behövs för mig själv och för andra.

Team TG:s nye huvudtränare Benjamin Kinnunen Nassiri är mycket nöjd över att William Ekenberg ansluter till laget.

– Ja, han är en offensivt lagd spelare som är ganska irrationell i sin spelstil. Han har en riktigt bra fysik och kan utgå från en kant som vinge eller lite mer centralt som offensiv mittfältare, säger han.