Han debuterade med Friska Viljor i division II redan som 16-åring. Nu känner sig William Hansson redo för nästa steg och den 22-årige mittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Team TG FF.
– Det känns spännande och kul att få testa på nivån i ett nytt lag och en ny division, säger William.

William Hansson har (precis som bröderna Sedin) Arnäs IF som moderklubb. Han värvades tidigt till Friska Viljor och debuterade i division II 2016. Han gjorde i fjol sin sjätte säsong i FV, där laget in i det sista stred om seriesegern med Team TG. FV blev kvar i tvåan och nu ansluter William till Team TG och Ettan Norra.

– Klart man har strävat uppåt under några år och jag har alltid haft ambitioner att utvecklas som spelare och bli bättre. Det lät riktigt bra direkt när jag pratade med Niklas (Wenderyd, tränare) och jag gillade hans tankesätt. Jag blev jätteglad när jag fick komma och träna och när jag sen fick frågan kändes det självklart att tacka ja, säger William.

– Thorengruppen känns som en proffsig förening med ambitioner. Det är alltid kul att vara en del av en sådan förening och ett sånt lagbygge.

William Hansson är en innermittfältare med spelförståelsen som en av sina största styrkor.

– Jag kan spela sittande mittfältare men trivs bäst offensivt. Jag gillar att sätta mina medspelare i bra lägen och jag är bolltrygg och passningssäker, förklarar William som fått ett bra mottagande i laget.

– Det är en skön grupp och alla grabbar i laget är riktigt välkomnande. Det var väldigt bra tempo direkt på träningarna och det ska bli kul att få testa på nivån i ettan och att få spela och träna i en ny omgivning.

Vad har du för målsättningar med säsongen?
– Vi är ju nykomlingar men vi ska visa att vi vill spela en bra och underhållande fotboll. Som spelare vill jag så göra så gott jag kan och tävla på både träning och match.

Team TG:s tränare Niklas Wenderyd kommenterar William Hansson så här:
– Han är en bolltrygg och spelskicklig central mittfältare som är bra skolad och som vill utvecklas och ta nästa steg i sin karriär.