Han kom till Team TG från IFK Umeå i fjol. Nu är det klart att mittbacken William Rönnlund följer med Team TG upp till Ettan Norra.
– Det ska bli kul med ett nytt äventyr i ettan, säger William.

22-årige William Rönnlund har fått sin fotbollsfostran i Sunnanå SK och landade i fjol i Team TG. Han gjorde 16 framträdande som mittback i division II i fjol där ju Team TG som bekant vann serien och tog klivet upp till ettan igen.
– Jag är nöjd med min säsong. Jag hade gärna spelat lite mer men jag tycker både jag och laget gjorde en bra säsong. Det är inte alla år man vinner en serie men det var härligt när vi fick det där flytet och gruppsammanhållningen som bidrog till det under säsongen, säger han.
William har nu förlängt sitt kontrakt med en säsong och det väntar både en ny serie och en ny tränare för William och Team TG.
– Det blir första gången jag spelar i ettan och det ska bli spännande att få se hur vass den här. Det känns väldigt bra att ha fått in Niklas som tränare, han verkar väldigt duktig och engagerad. Nya fotbollshallen i Thoren Arena är också ett lyft, det är skönt att få träna på stor plan direkt på försäsongen.
Har du några speciella målsättningar inför säsongen?
– Inga speciella. Just nu är jag bara inriktad på att göra en bra försäsong och att få spela så mycket som möjligt, säger William Rönnlund.
Team TG:s nye tränare Niklas Wenderyd kommenterar kontraktsförlängningen av William Rönnlund så här:
– Det är en toppenkille både på och utanför plan. Han är ambitiös, stabil och ger hundra procent på varje pass. En riktig karaktärsspelare som är bolltrygg och gärna styr och ställer på planen, säger Niklas.