En vinst och en förlust blev resultatet av damlagets dubbelhelg. Vi har tagit pulsen på nya tränaren Helena Yngvesson som blir mer och mer varm i kläderna i sin nya tränarroll. – Det är kul att vara igång och jag tycker vi börjar sätta spelet mer och mer, säger hon. 

Det blev snabba ryck för Helena Yngvesson som sent in i försäsongen kom in som ny tränare för Team ThorenGruppen SK:s damlag i Allsvenskan. Nu har det hunnit gå några matcher.

– Jag har fått damma av kostymen men har fortfarande lite att ta igen. Jag försöker använda mig så gott det går av det som finns runtomkring i form av kunniga ledare och spelare. Hjulet behöver inte uppfinnas igen i det här fallet, säger hon.

Den gångna helgen spelades en s.k. dubbelmatch som slutade med en vinst och en förlust.

– Vi gjorde en väldigt bra match egentligen mot Bele/Barkaby (förlust 2-3) men bränner något kopiöst mycket. Vi vinner skotten med 27-8 och om vi hade satt en fjärdedel av lägena så hade vi vunnit. Generellt är matchen bra bortsett från ineffektiviteten, säger Yngvesson, som fick se målskyttet lossna på söndagen.

– Mot Stenhagen så lossnar det och vi får vinna med 9-4. Tycker egentligen att Stenhagen var ett spelmässigt bättre lag än Bele/Barkaby. I den matchen lossnade det rejält för en femma men vi vill få igång fler femmor också. Det ska inte stå och väga på att en femma producerar. Men med det sagt är jag inte ett dugg orolig för kapaciteten finns där. Det är bara en tidsfråga innan det lossnar rejält och vi får flyt i fler formationer, säger hon.

I helgen som kommer väntar resa ner till Sundsvall för match mot Klockarberget.

– Ödmjukheten är nyckeln. Vi måste sköta vårt och göra det tillsammans. Vårt försvarsspel börjar sitta mer och mer och i veckan har vi kunnat slipa lite mer på anfallsspelet. Men det hela bottnar ändå i att vi gör det tillsammans – då är vi svårslagna för många lag i den här serien, fastslår hon.