Youth player of the year 2017

ThorenGruppens årliga pris Youth player of the year har tilldelats två lovande innebandytalanger, Myra Aggestål och Linus Holmgren. – Det känns verkligen sjukt kul. Jag hade inte väntat mig det och därför kom det som en rolig överraskning, säger Linus Holmgren stolt.

För femte året i rad delas stipendiet Årets unga spelare ut till innebandytalanger på dam- respektive herrsidan. För att få ta emot utmärkelsen måste man uppfylla tre kriterier, utöver en stark passion för innebandy måste man ha modet att våga gå sin egen väg och kraften att genomföra det.

Så här lyder motiveringen för pristagarna:

Myra Aggestål, IKSU innebandy

”Myra har passionen och modet som krävs för att nå hela vägen fram. Hon hade kraften att under tuffa förhållanden och stenhård konkurrens ta sig upp från ungdomslaget till en välförtjänt plats i det damlag som av många anses vara världens bästa genom tiderna. Med sin fenomenala teknik, smarthet och goda blick för spelet är hon en modern spelare som klarar att spela på flera olika positioner vilket gör att vi med spänning väntar på att se mer av Myra i framtiden”. 

–  Jag känner mig ärofylld och tacksam för att just jag vann stipendiet, med tanke på att jag vet vilka som vunnit detta pris tidigare. Det betyder att jag åstadkommit något bra denna säsong och det känns självklart roligt att få en belöning för jobbet jag gjort, säger Myra Aggestål och fortsätter:

– Jag hoppas kunna fortsätta utvecklas mycket som person och spelare, för att etablera mig som spelare i SSL och ta en större och mer betydande roll i laget.

Linus Holmgren, Team ThorenGruppen SK
”Linus är ett levande bevis på att hård träning skapar framgång. Det mod och den passion som han visar på träningarna genom att ge allt och lite till gör att han utvecklas som spelare hela tiden. Det har gett resultat på matcherna under hans första SSL-säsong där han har haft kraften att låta spelet tala för sig självt. Med den snabbhet och funktionella teknik han har straffar han motståndarna varje gång han spelar. Det är med förväntan och hoppfullhet vi blickar framåt mot nästa säsong”. 

  Jag är enormt glad och stolt över att jag är Årets unga spelare. Jag har mina lagkamrater och tränare i Team ThorenGruppen att tacka för att det gått så bra. De har stöttat mig genom hela säsongen i SSL, vilket gjort att jag kunnat slappna av och bara köra på, säger Linus Holmgren.