Team ThorenGruppens kvaljakt har kommit in i ett avgörande skede.
Då levererade TTG-herrarna åttonde raka segern i allsvenskan.
Tacka trion Andreas Carlbom, Jesper Fransson och Fredrik Edholm för det.

Salem som 12-10-besegrade TTG i höstas hann knappt ställa in skorna i Exel Arena innan ThorenGruppen ryckt till sig en 3-0-ledning. Allting var frid och fröjd sett ur hemmaögon.
– Vi gjorde en svängig insats. Stundtals uppvisade vi stort självförtroende  och var rörliga i spelet med boll, men vi var också nonchalanta vilket ledde till deras mål, sa TTG-tränaren Thomas Hugosson-Wallgren.
Då föll Thoren-herrarna in i delvis gamla synder och ”fuskade” i det defensiva  och vips så kunde förorts-laget från Stockholm innan första perioden var över hämta ikapp till 3-3.
I andra stod det och vägde läng eoch väl och ett bollskickligt Salem drog ner på tempot och matchbilden kändes oviss. Lösningen blev att komponera ihop tre spelare från tre olika kedjor och det blev succé.
Först bombade Jesper Fransson in 4-3-bollen med blott 1.04 kvar av andra perioden och sedan gjorde samme Fransson en ypperlig framspelning som Andreas Carlbom förvaltade genom att smälla in psykologiskt viktiga 5-3 med endast fyra sekunder kvar innan andra akten var till ända.
Där och då dödades matchen. I sista lyckades trion att ligga bakom samtliga fyra mål där Carlbom var värst genom att totalt smälla in fyra bollar och dessutom stå för en mästerlig framspelning till lagkaptenen Victor Öbergs 7-3-mål.
Calle var pricken över i:et i den här tillställningen med sina fem poäng.
– En fantastisk spelare och definitivt bidragande till våra tre poäng idag, berömde Hugosson-Wallgren.
Det slutade till sist med en betryggande 9-5-vinst och segern var TTG:s åttonde raka och med blott två omgångar kvar av allsvenskan kan vi se fram emot en raffinerad avslutning där ThorenGruppen nu har blott tre poäng upp till andraplatsen vilket betyder hemmaplansfördel i ett eventuellt kvalspel.

Matchfakta; Team Thorengruppen SK- Salems IF 9-5 (3-3, 2-0, 4-2)
Målen, första perioden: 1-0 (4.01) Johan Bergstrand (Jesper Berglund), 2-0 (11.25) Andreas Carlbom (Mattias Hedlund), 3-0 (11.47) Jakob Arvidsson (Niklas Fransson), 3-1 (12.26) Oscar Janthe (Karl-Johan Ahlroth), 3-2 (16.51) Kim Callin (Oscar Janthe), 3-3 (19.09) Max Lindström (u.a).
Skott: 12-6.
Andra perioden: 4-3 (18.56) Jesper Fransson (Fredrik Edholm), 5-3 (19.56) Andreas Carlbom (Jesper Fransson).
Skott: 10-8.
Tredje perioden: 6-3 (5.23) Andreas Carlbom (Fredrik Edholm), 7-3 (6.29) Victor Öberg (Andreas Carlbom), 7-4 (13.09) Gustav Lindström (Niklas Ohlström), 8-4 (17.23) Fredrik Edholm (u.a), 8-5 (19.22) Niklas Ohlström (Jonas Steffen), 9-5 (19.52) Andreas Carlbom (Daniel Jernberg).
Skott: 8-7. Totalt: 30-21.
Utvisningar, TTG: 1×2 min. Salems IF: 2×2 min.
Domare: Joakim Hagy och Erik Johansson, båda Umeå.