1IMG_1253

TTG-tränaren Tomas ”Bullen” Hugosson-Wallgren ser fram emot årets allsvenska säsong.

På söndag startar allvaret för Team ThorenGruppens innebandyherrar.
22 matcher tuffa matcher väntar.
När det är över ska TTG vara minst topp-fyra i den allsvenska tabellen.
Vi tog pulsen på tränaren Tomas ”Bullen” Hugosson-Wallgren för att höra om hans tankar inför säsongen.

Förra säsongen föll ni på målsnöret mot Wibax Piteå i sista omgången och slutade på en sjätte plats till slut vilket måste ha känts oerhört snöpligt. Hur har snacket gått för att ni ska undvika samma scenario säsongen 15/16 och vad har ni för målsättning med årets säsong?
– Instämmer helt att det var snöpligt med en sjätte plats. Vi har som strategi att prata väldigt lite om det som varit och istället blickar vi framåt med lärdomen av det som varit. Hela upplägget kring bland annat försäsong, träningsmatcher och truppen känns mer genomtänkt jämför med fjolårssäsongen. Målsättningen är att spela i SSL nästa säsong.
Ifall ni skulle ta klivet upp känner du att organisationen är redo för spel i SSL med allt vad det innebär?
– Organisationen blir sakta men säkert bättre. Självklart kommer vi behöva stärka upp organisationen och vässa våra arbetssätt ytterligare några steg vid ett avancemang, men det känns inom räckhåll.
Ni svarade ju för makalösa 166 på 22 matcher ifjol, vilket ger ett snitt på 7,5 gjorde mål per match. Men jämfört med toppkonkurrenterna släppte ni ju in en hel del också, tror du ni fått bättre ordning på försvarsspelet till den här säsongen?
– Självklart. Försvarsspelet tycker jag utvecklades rejält under fjolårssäsongen och stundtals visade vi upp fantastiskt spel i egen zon (exempelvis vid 3-0-segern mot Gävle GIK på bortaplan). Problemet vi hade under fjolåret tycker jag var att vi inte gjorde det tillräckligt ofta. Försvarsspelet finns hos oss, vi måste bara ändra prioriteringsordning i vårt spel och börja bakifrån. Släpper du bara in tre mål behöver du bara göra fyra för att vinna matchen.
Många rutinerade spelare som blanda annat Jonas Thomsson, Peder Boden, Daniel ”Dille” Jernberg, Andreas Carlbom och Mats Jonsson har försvunnit från truppen. Däremot har ni värvat in unga duon Adam Hansson och Rasmus Andersson från RIG Umeå. Är det TTG:s nya strategi att värva ungt inför framtiden?
– Absolut. Det är rutinerade herrar som gjort mycket gott för föreningen och innebandyn. Självklart är det en tanke bakom det, vi vill ha spelare som vi inte riktigt vet hur bra dom kan bli. Vi vill att de ska vara utvecklingsbara och hungriga.
Ni har ju även värvat lite mer rutinerade spelare såsom Adam Berglund från Dalen exempelvis, känner du dig nöjd med truppen nu inför säsongsstarten eller är det någon plats du skulle vilja fylla?
– Jag tycker vi har en trupp för att vara med och slåss för en SSL-plats. Jobbet blir nu att visa publiken och alla som är intresserade att jag har rätt, en spännande uppgift. Jag tror att bland annat att värvningen av Adam Berglund kommer visa sig vara ett genidrag.
Artikeln är skriven av Tobias Eklund och finns även att läsa på hans innebandyblogg som ni finner på; //blogg.innebandymagazinet.se/ibumebloggen/