Mikael Lundström

På söndag väntar tufft bortamöte mot Järfälla IBK.
– De är ett tippat topplag och på förhand är det en av säsongens tuffaste bortamatcher, säger TTG-tränaren Thomas Hugosson-Wallgren.

Han och tränarkollegan Johan ”Lingon ”Lindgren har haft all anledning att fundera över den uteblivna segerraden så här långt i den norra innebandyallsvenskan.
När Järfälla äntrar Jakobsbergs sporthall på söndag eftermiddag gör laget det med en svit på fyra raka segrar där 5-1-victorian mot seriefavoriten Djurgården imponerar rejält.
– Järfälla är ett tippat topplag som nu verkar ha kommit igång på allvar. De spelare en offensiv innebandy blandat med individuella prestationer och vågade crosspassningar, säger Hugosson-Wallgren.

För TTG är det precis tvärtom. En seger på de fyra senaste matcherna och 33 (!) insläppta mål är egentligen skräcksiffror, men förklaringen finns alltjämt i att sammanslagningen mellan TTG och Umeå City håller på att formas.

Det finns också mycket ljust, där inte minst 44 (!) producerade mål – näst mest i serien – framåt är statistik att skryta med.
Det är primärt defensiven som hela laget nu tillsammans försökt komma till rätta med.

Vi har under veckan jobbat med ett tydligare mönster i försvarszon. Spelarna har nappat otroligt ödmjukt på dessa direktiv och jag hoppas på att vi kan se effekt på det redan i helgen, säger Hugosson-Wallgren som inför helgen återigen stuvat om lite i formationerna.

Andreas Carlboms kontrakt på fyra matcher löpte ut efter hemmamötet mot Gävle i söndags. Så TTG får klara sig utan Carlbom där förhandlingarna om en fortsättning pågår.

Istället så tar Peter Larsson plats mellan ”vinthundarna” Peter Reinholdt och Jesper Fransson i förstafemman och Jakob Arvidsson flyttas in som center i andrafemman mellan Mats Jonsson och Fredrik Ottosson.

Två kedjor med ganska samma utseende i form av en ”leftare” som center och två ”rightare” på vingarna.

För er som vill följa bortamötet på söndag så kan ni följa matchen via //teamthorengruppen.solidtango.com/

Preliminärt laguppställning Järfälla IBK-TTG

Målvakter: Erik Ställ (Niklas Ivarsson)
Förstafemman: Viktor Öberg, Jesper Berglund – Peter Reinholdt, Peter Larsson, Jesper Fransson.
Andrafemman: Jonas Thomsson, Mattias Hedlund – Mats Jonsson, Jakob Arvidsson, Fredrik Ottosson.
Tredjefeman: Johan Alm, Ante Holmgren – Peder Bodén, Fredrik Edholm, Johan Bergstrand.

Notera att…

… Hampus Pettersson är Järfällas bästa poängplockare med elva poäng, fördelade på tre mål och åtta målgivande passningar.
… Peter Reinholdt är TTG:s poängmakare nummer ett med sex mål och sex assist toppar han interna ligan.
… Jonas Thomsson, TTG-backen, med 25 (!) utvisningsminuter toppar allsvenskans ”busliga” efter sitt matchstraff mot Gävle GIK i söndags.