Efter flera lovande hemmamatcher kom så första trepoängaren på Umeå Energi Arena.
– Viktigt och oerhört skönt. Vi visar att vi är starka på hemmaplan, säger högerbacken Markus Forsmark. 

I norrderbyt mot Piteå IF kunde Team TG äntligen få smaka på segerns sötma även på hemmaplan. Mittfältaren Patrik Broman – som varit lysande i säsongsinledningen – satte ledningsmålet och sedan fick TG en relativt lugn transportsträcka in mot slutgsignalen med undantag för ett par farliga fasta situationer i slutet av matchen.

– Känslan var fantastiskt efter slutsignalen. Vi har förtjänat fler poäng än vi tagit på hemmaplan och nu fick vi äntligen vinna första hemmavinsten i år. Vi kommer att bli svårslagna här framöver, säger Markus Forsmark.

Den Sävar-fostrade backen (tidigare målfarlig ytter) kom till Team TG från Täfteå och han har spelat till sig en ordinarie tröja och fått stort förtroende av tränaren André Ghanbari.

– Det har känts mycket bra hittills. Jag känner att jag utvecklas mer och mer för varje match som går och känner ett stort förtroende från vår tränare som verkligen vet hur man ska få ut det bästa av varje individ. Så nu framöver hoppas jag även att jag ska kunna bidra med några poäng framåt också, säger Forsmark.

 

Segern mot Piteå – som likt TG har krigat i botten så här långt – var oerhört viktig och nu ligger TG på sju poäng liksom Luleå, Enskede och BK Forward i den oerhört jämna serien.

– Känslan efter vår inledning är lite delad. Vi är nykomlingar och har skrapat ihop en hel del poäng men känslan är nog att vi kunde ha fått med oss fler poäng, framförallt tänker jag då på matcherna mot UFC och Akropolis där vi var värda poäng i båda matcherna. Så det är som sagt mixade känslor men fortsätter vi spela såhär som vi gör och fortsätter vår utveckling kommer det komma in fler trepoängare framöver, försäkrar den lovande ytterbacken.