Då var det dags för ännu ett derby här på Umeå Energi Arena. Den här gången mot Piteå IF.
Forwarden Jonathan Lundbäck har en god känsla inför den lika heta som viktiga drabbningen.
– Känslan i laget är riktigt bra, det känns som att vårt självförtroende växer hela tiden, säger han. 
Jonathan Lundbäck kom till Team TG från Sirius inför den här säsongen. Den avige forwarden fick begränsad speltid i den klassiska Uppsala-klubben men här i Umeå har han fått stort förtroende och hittat rätt.
– Jag tycker att jag gjort det helt okej. Det känns som att jag hittat en roll där jag får mycket boll och kan påverka spelet på ett bra sätt. Tre poäng (två mål, en assist) på fem matcher får ses som godkänt även om jag såklart vill göra mycket mer, säger han.

Senast mot “Bissarna” från Nyköping tog Team TG en stark bortapoäng efter Lundbäcks mål. Men en vinst och en oavgjord på de fem första omgångarna ser Lundbäck som en knappt godkänd säsongsinledning.
– Jag tycker vi tagit för lite poäng. Både mot Akropolis och Umeå FC så ska vi ta poäng. Spelmässigt har vi stått upp bra mot alla utom Västerås då vi var riktigt dåliga. Vi spelar åtminstone en fotboll som borde locka en större publik, säger Lundbäck.

Morgondagens motståndare Piteå har Team TG god koll på efter två försäsongsdrabbningar lagen emellan.

– Vi vet en hel del om Piteå. De har en stark backlinje och Tetteh Komey längst fram som är giftig. Spelmässigt vill de lira en positiv fotboll så det är upplagt för en bra match!

Kan du inte befinna dig på Umeå Energi Arena så kan du som vanligt följa matchen via //ettanplay.se/live