Startar gemensamt P17-lag

Thoren logotyp

Fotbollsföreningarna Team TG FF och Sävar IK har fattat beslut att gemensamt anmäla ett lag till P17 Div.1. Laget består i stor del av spelare från Sävar IKs tidigare P16-lag och kommer kompletteras med ytterligare några spelare och ledare.

Samarbetet har växt fram efter flertalet diskussioner klubbarna emellan där Sävar IK letat möjligheter till att behålla sitt P16-lag utan att direkt slussa dessa vidare till a-lagsverksamheten. Team TG har under en tid letat efter hur föreningen ska växa och samtidigt värna om övriga föreningar.

Vi vill värna om bredd och elit. Därför tycker vi att det är viktigt att fram till 15 års ålder att barn/ungdomar spelar i sina klubblag i närområdet för att säkerställa att vi får en så stor bredd som möjligt. Blir bredden tunnare så kommer toppen att bli mindre, berättar Jonas Wikström Sportchef Team TG FF.

Under 2023 kommer laget spela under gemensamt namn och målsättningen är att Team TG FF driver vidare verksamheten från 2024.

När spelarna når 15-17 år märker vi att fler väljer att specialisera sig på en idrott och då höjs kravbilden på fotbollskunnande. I samarbetet med Team TG hoppas vi kunna skapa bättre utvecklingsmiljö för både spelare och ledare, säger Mats Ödin, ansvarig tränare för Sävar IK P16.

Laget som under 2022 spelat i P16-serie kommer kompletteras med ytterligare några spelare. Därtill kommer laget kunna dra nytta av resurser som finns i Team TG FFs elitverksamhet, såsom stöd till tränare, coach för mental styrka och fysträning. I samarbetet kommer Sävar IK även erbjudas utbildning för målvaktstränare.