Klubben har kontrakterat Sandviken-forwarden Wiktor Johannesson och IBK Dalen-backen Adam Berglund.

Sportchefs-duon Janne Lundqvist och Peter Sjöström har sedan tidigare knutit till sig och kontrakterat unga RIG-duon Adam Hansson och Rasmus Andersson. Nu spetsas TTG-truppen till ytterligare där värvningen av Dalen-backen Adam Berglund är liksom Johannesson klassvärvningar.

Berglund som debuterade i SSL 2011 har fyra starka Dalen-säsonger bakom sig och valde nu att byta tröja. Sandåkern-fostrade Berglund har de tre senaste SSL-säsongerna varit Dalens mest poängproduktiva back.

– Det här är bra satsning för mig. Jag är medveten om att detta är ett steg ner i seriesystemet men samtidigt får jag en bra helhetslösning hos TTG som kommer ge mig bra förutsättningar att utvecklas på bästa sätt, säger Berglund och forsätter:

– Team ThorenGruppen har något bra på gång och det ska bli kul och inspirerande att vara en del utav det.

– Vi är mycket nöjda med värvningen, Adam är en otroligt duktig spelare som har mycket att ge klubben, säger Janne Lundqvist.

Johannesson var en starkt bidragande orsak när TTG-herrarna under Håkan Wirtalas ledning var millimetrar från att nå Svenska Superligan säsongen 2013/2014 där Gävle-sonen med sina 22 mål var lagets tredje bästa målskytt där endast Mats Jonsson och Peder Bodén var ”värre” med sina 28 respektive 24 mål.

wj

Totalt svarade Johannesson för 32 poäng och slutade på en tredjeplats i lagets interna poängliga. Men ändå valde han att återvända till Sandvikens AIK efter säsongen, men är nu tillbaka i TTG-tröjan de två kommande åren. Orsaken stavas trivsel och serietillhörighet.

– Jag hade en del bud från andra klubbar, men jag trivdes bra i ThorenGruppen och de har något spännande på gång och när vi ramlade ur allsvenskan med Sandviken var valet enkelt, berättar Johannesson som flyttar till Umeå under sommaren.

– Wiktor kom som en rookie till oss för två år sedan och gjorde dundersuccé och var en av våra bästa spelare under säsongen. Vi är enormt nöjda att han är tillbaka hos oss, säger Lundqvist och Sjöström som i dagsläget har stora delar av truppen inför nästa säsong klar.

– Men vi har mer på gång, lovar duon.