Team ThorenGruppen lämnade Scandic Cup med många positiva svar.
Tre högkvalitativa matcher gav en seger, men semifinalen var inte långt borta sedn TTG pressade forna svenska mästarna Storvreta IBK rejäl.
– Vi gick in i dödens grupp med inställningen att vi skulle göra 180 bra minuter sedan skulle vi se hur långt vi nådde. Vi presterade på topp i 160, konstaterade tränaren Tomas ”Bullen” Hugosson-Wallgren.

7-2-segern mot Sparta Prag i torsdagskväll följdes upp med en klar 1-5-förlust mot finska mästarna i fredags och därmed var det vinna-eller-försvinna i lördags-fighten mot en av svensk innebandys stora giganter de senaste åren; Storvreta IBK.
Uppsala-klubben har kvitterat ut tre SM-guld genom tiderna och kopplade också en till synens stabil 5-1-ledning efter två perioder.
Men då vaknade TTG-herrarna rejält och på fyra minuter smällde man in tre snabba bollar genom Adam Hansson, Christian Larsson och Jakob Arvidsson och pressaden sedan intensivt för en kvittering.
Men Jimmie Petterssons 6-4 i öppen kasse förstörde semifinal-chanserna, men på det hela taget bjöd Team ThorenGruppen upp till rejäl kamp och med två veckor kvar till seriepremiären visade ”Bullens” manskap att man är betydligt längre fram i förberedelserna den här säsongen jämfört med cup-spelet i samma turnering  ifjol.
– Jag tycker vi gjorde 160 bra minuter och det slutar med att vi står och pressar Storvreta vid 4-5 och plockar målvakt om vem som ska spela semifinal. Självklart lite tråkigt att bi inte nå upp till målsättningen, men samtidigt är jag överraskad över hur mycket positiva bitar vi tar med oss från turneringen, konstaterade Hugosson-Wallgren som plockade fram flera positiva bitar från cuphelgen.
– Spelet med boll har vi utvecklat från match till match och jag tycker vi har närmat oss varandra i anfallsspelet vilket gjort att vi kunnat skapa tryck på motståndare egentligen i alla matcher, men framförallt mot Storvreta.
Nu återstår en träningsmatch – mot Umeå City nästa söndag 12 september – innan allvaret i allsvenskan startar söndag 20 september mot nykomlingarna Västerås IBF.
– Det viktigaste med en sån här turnering när vi fått möta tufft motstånd rakt igenom är att man hittar sina egna brister. Nu får vi bra svar på våra brister två veckor innan seriepremiären vilket ger oss två bra träningsveckor för att hitta lösningar, sammanfattar ”Bullen” som fick se många fina insatser från många spelare där vi plussar målvakterna Niklas Ivarsson och Erik Ställ samt Jakob Arvvisson som också varit i högform.