Team ThorenGruppen ”nollade” serieledarna Gävle GIK.
Tacka målvakten Erik Ställ för det.
30-åringen var omutlig och låg bakom 3-0-segern i Träffen Arena.

TTG går onekligen som tåget just nu och kvitterade ut femte raka segern i allsvenskan när man dessutom tog en i alla avseenden mycket skön skalp.
Laget följde sin matchplan till punkt och pricka och att dessutom få kröna det med att hålla nollan är givetvis en ”energiboost” som räcker hela bussresan hem till Umeå.
Det var säsongens första ”nolla” för Ställ och ThorenGruppen.
– Erik Ställ var fenomenal i kassen i den här matchen, men vi var också beredda att ställa upp för varandra från första minuten och alla gjorde grundjobbet vilket vi gjort än längre tid nu, konstaterade TTG-tränaren Thomas Hugosson-Wallgren som fått se en drastisk förändring sista månaderna från fladdrigt och osäkert till tungt och stabilt.
3-0-victorian mot Gävle var frukten av hårt lagarbete kryddat med Fredrik Edholms spetskompetens just den här eftermiddagen. Två mål och ett assist låg han bakom.
– Han gjorde det där lilla extra för laget i dag, menade Hugosson-Wallgren som självklart var mycket tillfreds efter en ny seger, dem femte i ordningen.
Han är inte speciellt överraskad ändå.
– Vi har jobbat hårt en längre tid nu och alla köper och har köpt sina roller i laget, att göra det man är bra på och att det är samma jobb för alla oavsett vad man har för namn på ryggen.
Gävle-segern spetsar dessutom till den allsvenska tabellen. Upp till kvalstrecket, det vill säga fjärdeplatsen, skiljer nu blott tre poäng och det har snart börjar det dra ihop sig för spurtstrid om de kvalplatserna.
TTG är med i racet i allra högsta grad och kan ju som vi tidigare berätta nu också krydda truppen med Moras poängkung Max Wahlgren. Även City-målvakten Emanuel Hägglund flyttas upp till laget.
– Nu får vi driva ännu hårdare men konkurrens i laget och det är fantastiskt i det här läget. Det handlar om att prestera om man ska spela i det här laget, konstaterar Hugosson-Wallgren.
Mot Gävle var Erik Ställ matchens gigant och offensivt låg kedjan med Peter Reinholdt, Fredrik Edholm och Fredrik Ottosson bakom alla tre målen. Men totalt sett var hela laget ramstarkt och hårt jobbande den här söndagskvällen.
Matchfakta; Gävle GIK-Team ThorenGruppen SK 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Målen, första perioden: 0-1 (0.24) Peter Reinholdt (Fredrik Edholm), 0-2 (14.18) Fredrik Ottosson (Fredrik Edholm).
Skott: 9-11.
Andra perioden: 0-3 (6.04) Fredrik Edholm (Victor Öberg).
Skott: 5-9.
Tredje perioden: -.
Skott: 14-10. Totalt: 28-30.
Utvisningar, Gävle GIK: -. TTG: 1×2 min.
Domare: Björn Hedman, Nacka och Nicklas Sundgren, Älvsjö.
Publik: 223.