Niklas Ekblom

Tre poäng senast. Nu hoppas Thorengruppen på tre nya när Täby kommer på besök till Exel Arena i morgon eftermiddag. Det allsvenska mötet lär bli en tight historia.

– De är tunga och jobbiga att möta…så det gäller att vi är aggressiva, säger tränaren Thomas Hugosson-Wallgren. Thorengruppens 14-7-victoria i onsdags gav säsongens första tre i tabellens vinstkolumn.

Offensivt går det inte att prata bort 30 (!) mål framåt på de fyra första inledande matcherna. Målfabrikationen har varit rejält effektiv och det är endast Salem och Gävle GIK som producerat snäppet bättre med sina 32 gjorda mål. Däremot har tränar-duon Thomas Hugosson-Wallgren och Johan ”Lingon” Lindgren inte fått defensiven att vara av samma kvalitet.

– Det är nyckeln, att vi vågar och vill vara aggressiva när motståndarna kommer ner i vår zon och huserar, säger Hugosson-Wallgren medveten om att stabilt försvarsspel kommer bädda för spelvändningar och i manskapet finns det massor av finurliga och initiativ-tagande forwards.

– Sedan tror jag vi kan spela ännu rakare och nyttja Täbys misstag. De flesta lag brukar parkera bussen när de möter oss, säger Hugsson-Wallgren och syftar på att bortalagen generellt spelar med alla fem spelare framför kassen.

Det handlar med andra ord om att hitta vinklar och vrår genom att varva kreativitet och fart med strikt och tydligt grovjobb i defensiven.

– Känslan är att Täby kommer spela ganska rakt och när jag såg de i fjol kändes de tunga och jobbiga och spelade utan krusidueller, säger Hugosson-Wallgren som ännu inte aviserat hur han formerar femmorna i morgon.

Backen Jesper Berglund utgick tidigt i derbyt mot City i onsdags. I övrigt dras truppen med lite småskavanker.

– Vi kommer bygga vidare på det lag vi hade i veckan och kanske gör någon förändring på någon position, säger Hugosson-Wallgren.

Matchen mot Täby spelas, kl.15.00 på Exel Arena i morgon.

För er som inte kan se den på plats går den att följa via webbsändning //teamthorengruppen.solidtango.com/ med start.14.55