Bravida ger fastigheter liv – i Umeå, Västerbotten, Sverige och Norden. Nu kliver Bravida Umeå in som sponsor för Team Thorengruppen.
– Idrotten har en viktig samhällsnytta och Team Thorengruppen fyller en viktig funktion i idrotts-Umeå, säger Johan Järvholm på Bravida Umeå. 

Bravida bildades år 2000 ur det som tidigare var BPA, och företaget firar 100 år 2022. Bravida har totalt 12 000 anställda i Norden varav 6 000 återfinns i Sverige. Bravida är etablerade i Umeå, Skellefteå och Lycksele i Västerbotten och i Umeå har företaget cirka 200 anställda.

Bravida gör det möjligt för sina kunder att utveckla fastigheternas fulla potential. Genom service och installation ger företaget fastigheter liv och leder vägen mot ett hållbart och motståndskraftigt samhälle.

– Vi har kompetens inom alla teknikområden. Våra basverksamheter är EL, VS och ventilation men vi har många delar i vårt erbjudande. Lokalt i Umeå har vi har även Säkerhet, Sprinkler, Kyla, Green Energy och Critical Power med mera, berättar Johan Järvholm.

Bravida jobbar utifrån en decentraliserad modell. I Umeå finns det sex verksamheter och varje verksamhet driver sin egen affär med det stora företaget i ryggen och företaget har en stark lokal förankring i Umeå enligt Johan Järvholm.

– Ja. Vi är en spelare i samhällsomställningen mot ett mer hållbart samhälle och allt som behöver göras för att skapa det. Hållbarhet är en fråga som historiskt fått lite utrymme men som idag är en rejäl delfaktor i affärer. Det är mycket fokus på energi och smarta lösningar och det tangerar det vi sysslar med och det är en marknad som växer, säger han.

Framtiden ser spännande ut för Bravida Umeå – som nu kliver in som sponsor för Team Thorengruppen.

– Vi har ett engagemang i många föreningar i Umeå med omnejd. Föreningslivet är en viktig del av samhället och ur vårt perspektiv är idrotten både en bra fostrande miljö och en miljö som är hälsofrämjande för samhället. Team Thorengruppen fyller en viktig funktion i idrotts-Umeå, inte bara med sin elitverksamhet utan med all sin verksamhet och det känns bra att kunna stötta dem, säger Johan Järvholm.