Ett derby mellan två broderklubbar.

Allsvenska mötet mellan Umeå City IBK och Thorengruppen lär bli hett.

– Vi får leva med storebrors-stämpeln i den här matchen och de lär jaga livet ur oss, säger forwarden Peter Reinholdt.

26-åringen med ett långt förflutet i just Umeå City står nu plötsligt på andra sidan sedan klubbarna efter bestämt sig för att samarbeta efter kvalförlusten mot Mora i våras.

Syftét var glasklart; att sammanföra City och Thorengruppens bästa spelare i jakten på ett avancemang till högsta serien.

Så rangordningen är klar på papperet, i verkligheten är det annorlunda.

Umeå City har ingenting att förlora. Det är Reinholdt medveten om.

– För oss spelar det ingen roll, vi kommer få leva med press hela säsongen eftersom vi så uttalat siktar på SSL. Och City kommer definitivt att vilja slå oss för att visa vad de kan, säger han.

Ändå är det två tabellmässigt stukade lag som äntrar Exel Arena på onsdag kväll.

City har öppnat allsvenskan med tre förluster och Thorengruppen har samlat ihop två poäng.

– Men det är små marginaler. I de två senaste matcherna hade vi lika gärna kunnat kvittera ut sex poäng, nu har vi två och det snackas nog lite här och där om vår start. Men jag är inte orolig, vi har tagit små steg hela tiden och det gäller att inte tappa tålamodet. Jag tycker nästan det är lite väntat med tanke på de skador och alla nya spelare vi har i laget. Det handlar om att vara topp-fyra i slutet på serien och det är ingen panik än så länge, säger Thoren-forwarden som själv toppar lagets interna poängliga med sina sju poäng, fördelade på tre mål och fyra målgivande passningar.

Tillsammans med kedjekamraterna Jakob Arvidsson och Jesper Fransson har trion levererat rejält med fart och fläkt i säsongsinledningen.

– Det fungerar fantastiskt bra, båda är grymt lätta att spela med. De har bra fart och bra spelsinne så det är bara att springa och hålla nere bladet, säger Reinholdt inför derbydrabbningen på Exel Arena i morgon.

NOTERA ATT

… Umeå Citys Johan Bergstrand är lagets bästa poängplockare så här långt med fem poäng, fördelade på fyra mål och ett assist.

… Thorengruppens bästa är nämnda Peter Reinholdt med sju (3+4) tätt följt av Fredrik Edholm som har 5 poäng, fördelade på 4+1.

… Citys Sebastian Kruth leder lagets utvisningsliga med sex utvisningsminuter.

… City har tre raka förluster (5-12 mot Salem, 4-7 mot Huddinge och 3-6 mot Sandviken)