Team ThorenGruppen anställer Thomas Hugosson-Wallgren som ny idrottskonsulent/föreningsutvecklare. Han börjar sin tjänst i föreningen redan 1 maj och lämnar därmed samma tjänst hos Ersboda SK.

– Det känns som ett bra läge att lämna över Ersboda i bra skick och det ska bli enormt spännande att få utveckla ThorenGrupppens idrottsverksamhet, säger 27-åringen.

”Bullen” har ett gediget idrottsförflutet och figurerar redan idag som tränare för klubbens herrlag i innebandy och är kanske mest förknippat med just den sporten.

Han har även en meritlista som innefattar ett SM-guld, ett SM-silver och ett Europacup-guld med Iksus innebandydamer. Men 27-åringen blir nu ansvarig för föreningens bägge sporter, där fotbollssatsningen som tog fart förra säsongen nu växlats upp med ett lag i division II.

– Jag är i grund och botten en fotbollsnörd, även om jag kanske mest är synonym med innebandy, berättar ”Bullen” som långsiktigt vill utveckla Team ThorenGruppen och ytterligare stärka och befästa varumärket.

– För det första älskar jag att jobba med framtid och utveckling och vi har rötterna klara i föreningen och jag tror bara vi sett början ännu. Nu ska vi få den att växa ännu mer. På sikt hoppas jag att klubben ska vara starkt förknippade med Umeås bästa lag i såväl fotboll som innebandy, säger Hugosson-Wallgren.