32-årige Andreas Carlbom gör comeback i Thorengruppen.

Den irrationelle forwarden har skrivit på ett kontrakt över fyra matcher.

Till att börja med.

– Vi börjar så, de lär säkert försöka övertala mig till fler, säger Carlbom som var aktuell redan till seriepremiären mot Djurgården för två veckor sedan.

– Men då blev jag tyvärr sjuk. Jag hade lovat att ställa upp eftersom det var så många skadade, säger Thoren-forwarden.

Nu spelar han istället mot Tyresö Trollbäcken på söndag och tre matcher till där derbyt mot Umeå City 8 oktober blir en härlig pulshöjare i innebandy-Umeå.

– Det är alltid lätt att motivera sig för att spela matcher och jag ska försöka hjälpa laget så mycket jag kan. Jag tar de byten jag får och det är upp till tränarna att bestämma hur mycket speltid jag får, konstaterar Carlbom som med sin rutin givetvis kommer att bli ett viktigt tillskott i truppen.

Karriären som bland annat inrymmer SM-silver (2012) samt VM-guld (2006) skvallrar om rutin som räcker till och blir över. Andreas Carlbom har sex säsonger bakom sig i Thorengruppen sedan debuten 2008. Toppnoteringen med sanslösa 94 poäng på blott 22 matcher, fördelade på 63 (!) mål och 31 målgivande passningar från säsongen 2009/2010 är än idag svåröverträffat.

Sportchefen Peter Sjöström är tillfreds med att ”Calle” vill vara med och bidra.
– Carlbom är en spelare som vi aldrig släpper taget om. Det är en spelare vi alltid vill ha med och det är klockrent att han nu vill vara med och leverera eftersom vi dragits med så många skador i säsongsupptakten. Sedan hoppas vi givetvis att han ska fortsätta spela vidare, men vi får börja så här och hoppas han känner hur roligt det är med innebandy, konstaterar Sjöström.