”Slaget om Umeå” närmar sig med stormsteg. 
Ahmed Al-Fadli har inga problem att hitta tändvätskan inför matchen. 
– Det var 7-8 år sedan en så här het match spelades i Umeå, säger han. 

Ahmed Al-Fadli gjorde precis som många andra i truppen sin blott andra division I-match förra helgen då Sleipner besegrades med 1-0. Just att få hålla nollan var såklart speciellt för honom.
– Känslan efter matchen var speciell, vi tog de första tre poängen och segern var givetvis väldigt välkommen efter vår nervösa seriepremiär. Mycket nervositet och press släpper när vi får vinna, säger han.

Just mentaliteten var den stora skillnaden om man jämför matchen mot VSK och Sleipner.

– Mot Västerås var vi väldigt passiva och inget fungerade för oss, många var nog rätt nervösa och det speglade matchbilden rätt bra tycker jag. Vi vågar inte spela vårat spel och blir ett ”tjongande” lag vilket inte alls är likt oss. Men mot Sleipner gick vi ut med en revanschlust och en stor tro på det vi skulle utföra på planen, säger han och fortsätter:

– Vi rullade ut dom i 70 minuter av matchen och rörelsemönstret från mittfältare till forwards var helt annorlunda, nu ville vi verkligen ha boll och det gav resultat. Måste även nämna Robin Nilsson som jag tycker gör en jätte match efter sitt benbrott, säger han.

Nu kan han och övriga truppen se fram emot ”Slaget om Umeå” på lördag med matchstart 15.00. Det lär bli en riktig rysare och det var länge sedan ett liknande derby spelades i Umeå.

– Derbyt mot Umeå FC blir något utöver det vanliga. Vi har många spelare med förflutet i UFC som aldrig riktigt fick chansen där, men de har blommat ut ordentligt hos oss under ledning av André (Ghanbari).
Det kommer vara en match där vi är extremt revanschsugna efter förlusten i genrepet. Jag hoppas även att det blir en publikfest utan like, det var ju 7-8 år sedan Umeå fick beskåda ett derby. Slut upp och kom och heja fram oss till en vinst i slaget om Umeå – David mot Goliat, säger Al-Fadli.