Hon har spelat med Umeå IK:s F19-lag de senaste åren. Nu är Emma Bergström Viksten klar för Team TG FF.
– Det känns kul att få testa något nytt, säger hon.

Emma Bergström Viksten, 18, är fostrad i Umedalens IF och anslöt till UIK:s juniorverksamhet när hon började fotbollsgymnasiet. När hon nu skrivit på kontrakt med Team TG FF blir det första säsongen på seniornivå.
– Det känns jättebra. Jag har haft lärorika år i UIK men nu känns det kul med en utmaning att få spela med äldre tjejer och på en högre nivå. Det är ett ett väldigt härligt gäng och det är kul att få utmana sig själv, säger hon.
Emma har tidigare spelat forward men kommer nu att omskolas – till ytterback.
– Det känns jättekul. Det är lite ovant defensivt men jag tror det kommer att gå bra och det känns roligt att få utmana från kanten i stället för i mitten som forward som jag varit tidigare, säger Emma som har följande tankar inför den stundande säsongen.
– Målsättningen är att komma in i gruppen så bra som möjligt, kunna tävla om en plats i startelvan och att vi som lag håller oss kvar i Elitettan, där vi ska vara, säger hon.
Tränaren Jonas Wikström om Emma Bergström Viksten.
– Emma är en offensiv spelare som vi kommer att testa so ytterback. Hon har en känslig vänsterfot som kan användas både i det långa och korta spelet, säger han.