Det är det viktiga matcherna man lever för som fotbollsspelare.
För Team ThorenGruppens mittback Janne Jonsson är det inget undantag.
36-åringen ser fram emot lördagens seriefinal mot Hudiksvall.
– Det går inte att sticka under stolen med att det är de här stunderna man lever för, att få vara med i racet om seriesegern, säger Jonsson.

I sammanhanget – sett till TTG:s relativt unga trupp – är Janne Jonsson åldermannen och lagets ”farbror”.
Men likväl är han ändå lika entusiastisk inför seriefinalen mot Hudiksvall i morgon. Janne Jonsson har meriter på den här nivån som räcker till och blir över och har under sin långa fotbollskarriär hunnit med att spela hem fyra serier. En gång med Umeå FC, två med Väsby och en gång med Arlanda.
– Det är alltid något visst att få fightas i toppen av en serie och så oändligt mycket roligare än att vara avhängt med sju omgångar kvar att spela. Matchen i morgon betyder massor för laget, för klubben och för mig personligen, säger han och förtydligar:
– Inför sådana här matcher, trots att jag varit med förut, får man en skön nervositet i kroppen. När jag var yngre kunde det vara en belastning, men nu är det bara positivt och jag försöker njuta av ögonblicket, man blir ju inte dödad om det skulle bli förlust, konstaterar han.
ThorenGruppens försvarsspel den här säsongen har varit brutalt och blott elva (!) insläppta på 19 matcher där streaken i den senaste sju matcherna har gett fantastiska 21-0 (!) i målskillnad är något Janne Jonsson och hans backkollegor kan vara stolta över.
– Jag tror aldrig tidigare jag varit med om att hålla nollan så länge. Jag tror fyra matcher i rad är mitt tidigare rekord, men det har vi ju slagit med råge, säger Jonsson.
Morgondagens seriefinal i norrtvåan är också ett ypperligt tillfälle för TTG att skapa sig en lucka i tabellen. TTG toppar på 45 poäng, en pinne före tvåan Hudiksvall och hela sju poäng ner till tabelltrean Ånge.
Janne Jonsson har onekligen fått lite av en ”andra chans” i karriären och lukten av division I-spel nästa säsong har börjar osa runt Umeå Energi Arena.
– Jag tänker inte så långt i det här läget. Men generellt sett kan jag säga att den här säsongen varit fantastisk. ThorenGruppen är en klubb med ambitioner och har värnat om att göra det från början och inte betala ut feta spelarlöner. De har valt att fokusera att bygga något bra från grunden och sedan växa allt eftersom framgångarna kommer. Klubben planerar någonting på sikt och det känns stimulerande att vara en del av det, säger TTG-mittbacken.

Seriefinalen mellan Team ThorenGruppen FF och Hudiksvalls FF spelas i morgon lördag 29 augusti, kl.16.30 på Umeå Energi Arena.
Matchsponsor är Carstedts bil och det är fri entré till matchen.
För er som inte kan följa matchen ”live” på arenan kan ni se den via vår webbsändning på följande länk; Se matchen här>>
 

Så här spelar Team ThorenGruppen FF mot Hudiksvall i morgon.
Målvakt: Ahmed Al-Fadli.
Backlinjen: Seif Kadhim, Hampus Wallgren, Janne Jonsson, Jonathan Jonsson.
Mittfält: Robin Åberg, Jonas Nilsson, Ludvig Brännström.
Anfall: Timothy McNeil, Kim Lundmark, Said Karmouzi.
Ersättare: Marek Strzelczyk (mv), Terje Weijl, Markus Forsmark, Edwin Ekholm, Robin Arestav, Daniel Larsson.