Efter förra helgens förlust mot Umeå FC har Team TG laddat om. 
I helgen väntar två nya matcher – och nu ska offensiven släppa loss.
– Vi har tagit stora kliv framåt och fokuserat mycket på anfallsspel i veckan, säger kaptenen Jonathan Jonsson. 

Team ThorenGruppen är i full gång med sin uppbyggnad inför division 1-säsongen. Ett flertal träningsmatcher är redan spelade och i helgen väntar två nya mot Morön och GUIF.
Lagkaptenen Jonathan Jonsson ser tydligt hur laget går framåt vecka för vecka sedan säsongen startade på allvar.

– Vi har fortfarande en hel del att jobba på i de flesta delarna av spelet, men vi har verkligen tagit stora kliv från första matchen fram till nu. Det gäller att få alla spelare att känna sig bekväma med spelsystemet och där tar vi kliv hela tiden, säger han.

Förra helgens derby mot Umeå FC slutade med en hedersam 1-0 förlust.

– Vi var inte riktigt med första halvtimmen men efter det tycker jag vi blir bättre och bättre ju längre matchen led. I andra halvlek ser vi hur UFC tröttnar lite och vi vet att vi är jobbiga att möta när vi får till spelet och vågar rulla boll, säger han.

Just som lagkapten känner Jonsson ett extra ansvar att få in alla nya spelare i gruppen, både på- och utanför planen.

– Resan till Turkiet hjälpte oss mycket just i att få in de nya spelarna i laget. Utan den hade vi aldrig varit där vi är nu i den processen. I spelet på planen känner jag ett ansvar att verkligen greppa alla detaljer i vårt spel tidigt så att jag sedan kan hjälpa de andra också, säger han.

I de tidigare träningsmatcherna har det gått lite ”grus” i anfallsspelet och målfabrikationen har lyst med sin frånvaro. Därför hoppas Jonsson att anfallsspelet ska få lossna lite i helgens dubbla matcher.

– Vi har tränat mycket på högt försvarsspel och anfallsbitar i veckan, det blir kul och intressant att se resultatet av det i matcherna. Jag hoppas verkligen att vi får sätta dit några bollar, men vi ska samtidigt komma ihåg att vi haft lite offensiva spelare borta också, jag är inte orolig för målfabrikationen på lång sikt, säger kapten Jonsson.

Just att Team TG möter lag från lägre divisioner i helgens matcher kan underlätta när det handlar om att få till anfallsspelet.

– Vi måste ha skallarna med oss och vi kan självklart inte ställa in skorna, den känslan fick jag lite mot Boden och det var bra att vi fick den läxan tidigt. Men visst är det så att vi kan våga spela ut lite mer och våga testa nya saker i helgens matcher, säger Jonsson.

Matcherna ser ni på Umeå Energi Arena och på lördag är det matchstart 14.00 och på söndag 18.00.