Team ThorenGruppen SK förstärker truppen med landslagsmålvakt. Vi säger ”Velkommen” till Andreas Falkeid som ansluter från norska Gjelleråsen.
– Det känns väldigt spännande med ny miljö, nya människor och att få testa på spel i SSL, säger han. 

Andreas Falkeid, född -92, har spelat hela sin karriär i norska Gjelleråsen från Oslo. På senare år har den reflexstarka målvakten även representerat norska landslaget.
För några veckor sedan besökte han föreningen och tränade med laget. Nu står det klart att han väljer spel i ThorenGruppen SK.

– Jag fick en bra bild av organisationen och allt kändes väldigt professionellt. Jag fick ett varmt välkomnande från såväl spelare som ledare vilket gjorde det enkelt för mig att tacka ja. Jag blev även överraskad över hur stor staden var, skrattar Falkeid.

På tryout-träningen imponerade han med några riktigt svettiga reflexräddningar och det är också det som han lyfter fram med sitt egna spel

– Jag spelar med mycket engagemang och har snabba sidledsförflyttningar och smidighet som mina absolut största styrkor, säger han.

Det var också det som imponerade på sportcheferna.

– Andreas är en väldigt smidig målvakt som visade upp en god spelförståelse. Vi hoppas och tror att han kan utvecklas mycket genom en flytt till Umeå och vår organisation, säger Janne Lundquist.