Han var på gång redan i fjol. Då valde Måns Sundström division II och Täfteå IK. Nu har han skrivit på ett 2-årskontrakt med Team TG FF.

– Det känns väldigt kul och spännande att få spela i division I igen, säger Sundström.

Måns Sundström gjorde 35 division I-matcher under 2016 och -17 för Umeå FC. Han var på gång till Team TG i fjol men valde då spel i Täfteå IK. 

– Jag tror det var ganska bra för mig att få spela kontinuerligt, det hade jag inte fått göra på ett par år. Det var en bra säsong för mig och jag fick tillbaka glädjen med fotbollen igen, säger Sundström.

Han nyttjades som både mittback och mittfältare i Täfteå IK. När han nu återvänder till division I-kostymen så är det främst mittfältare han ser sig som. Målet i Team TG?

– Jag vill spela matcher så klart och utvecklas. Jag känner att jag klarar av division I-tempot, förklarar den 21-årige Sandåkerns SK-produkten som säger så här om TTG:s lagbygge inför säsongen 2019. 

– Jag tror vi har ganska goda chanser. Vi har rätt mycket unga spelare och det känns som att gruppen är motiverad och skicklig.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari var som sagt intresserad av Måns Sundström redan inför fjolåret och är därför väldigt nöjd över att ha värvat honom nu.

– Äntligen kände Måns att det var rätt läge att ta klivet till oss , säger André Ghanbari. Han har en skicklighets nivå och intelligens som jag länge varit intresserad av att utnyttja och förädla. Nu får vi förhoppningsvis möjligheten att i flera år arbeta och utvecklas ihop.