Team ThorenGruppen spelade dubbla träningsmatcher i helgen som var. 
Målet med matcherna var helt enkelt att börja hitta målet. 
Resultatet? Sju mål framåt och två segrar. 
– Skönt att det lossnade för oss, säger tvåmålsskytten Jonathan Lundbäck. 

Jonathan Lundbäck är en av spelarna som är värvade just för att göra mål. Och i lördagens 5-2 seger mot Morön fick han visa sina kvaliteter då han med två klassiska ”forwardsmål” kunde trycka in två inspel från högerkanten. Båda målen kom också som resultat av det höga presspel som Team TG testade på i helgens matcher.

– Vi fick till presspelet bra och vann mycket boll högt upp i banan vilket ledde till många bra målchanser. Skönt att anfallsspelet lossnade för oss, det har ibland känts lite låst tidigare, säger Lundbäck, som alltså förvaltade två av dessa chanser på bästa möjliga sätt:

– Inga märkvärdiga mål på något sätt men det var bra omställningar av laget och skönt att det lossnade för mig, fortsätter han.

Och det är inte bara på planen som det börjar lossna för Lundbäck. Nyförvärvet från Sirius har köpt lägenhet på Tomtebo och pusselbitarna i det nya livet i Umeå börjar falla på plats.

– Jag har trivts jäkligt bra hittills och allt flyter på. Det känns som att bitarna runt omrking fotbollen börjar sätta sig nu och då blir det också lättare att leverera på planen, säger han.

Övriga målskyttar i matchen mot Morön var Jonas Nilsson, Ludvig Brännström och Marc Saliba.

Under söndagen spelades ännu en träningsmatch mot GUIF som slutade med seger 2-0 efter mål av Ludvig Brännström och Seif Kadhim (straff).

– Den matchen går inte till historien, det är tufft att spela två matcher på två dagar, säger Lundbäck.