Team ThorenGruppen tog över ekonomisk krisande Tegs SK:s division II-plats i fjol. Med små resurser och liten organisation levererade TTG något ingen hade förväntat sig.

– Killarna har gjort ett fantastiskt jobb och jag är lyrisk över deras prestation, konstaterade Raja Thorén.

Att han en höstklar lördag skulle stå på en gräsmatta i Valbo och fira seriesegern mindre än ett år efter övertagandet hade inte i sin vildaste fantasi kunnat drömma om. TTG-truppen, baserat på 20 (!) Umeå-killar, visade att det går att skapa något tillsammans och André Ghanbaris projekt har levererat så mycket mer sportsligt än han och många andra hade kunnat föreställa sig.

– Vi tar de 38 av de sista 42 poängen. Vi har varit tunga och kanske inte spelat jättebra på slutet, men vi har fått in bollarna som behövs. Om man tittar tillbaka och tänker på alla skador på nyckelpersoner och folk som har flyttat. Det är ett jäkligt bra gäng, säger en jättenöjd Raja Thorén.

ThorenGruppen valde att bygga en stark kultur i klubben redan från början med klassiskt föreningstänk, en strategi som fungerat klockrent i en grupp som tillsammans jagat sina fotbollsdrömmar utan höga ersättningar.

Det var också ett medvetet val när ThorenGruppen engagerade sig och räddade Tegs SK:s plats i division II-fotbollen.

I scenerna som utspelade sig stod Raja mitt i centrum bland glädjerusiga spelare och ledare och bara njöt av firandet.

– Jag och André hade en treårsplan om att ta steget upp till division 1, men att vi skulle ta steget upp i år – det är ett helt fantastiskt, säger han.

Nästa säsong återfinns ThorenGruppen i division I norra.

– Vi har en hel del att ta tag i, men vi har jättebra människor och det är det viktigaste. Vi kommer att få ihop det bra, säger han.