Under denna sommar har det hänt en hel del i organisationen runt Team ThorenGruppen.
Lika mycket har däremot inte hänt på hemsidan vilket vi ber om ursäkt för.

Här kommer ett försök att samla upp lite kring vad som har hänt under de senaste månaderna, och nu börjar vi också på allvar blicka framåt mot den spännande säsong som väntar.

Till att börja med så måste vi nämna samarbetet med Umeå City som bland annat har lett till ett antal nya spelare i Team ThorenGruppens spelartrupp (se parallell artikel). Några spelare från Thoren/TBS har också gått till Umeå City. Lagen har tränat tillsammans under sensommaren/hösten och även haft en del aktiviteter vid sidan av tillsammans.

***

Årets första tävlingsmatch spelades mot IBK Dalen i en DM-semifinal. Dalen gick vinnande ur den duellen med 4-2 och har nu också hunnit med att köra över RIG Umeå i DM-finalen.

Olyckligt nog var det lite pappersstrul i övergångarna inför denna match vilket gjorde att Team Thoren endast kunde ställa upp med tio spelare. Första perioden hade Dalen ett klart övertag men i andra växte Thoren in i matchen och tog stundtals över. Den tredje perioden blev den jämnaste. Resultatet är inte mycket att säga om.
Nytt möte med Dalen blir det på onsdag i Scandic cup kl 19.00.

**

Den andra matchen för säsongen spelades mot seriekollegan Wibax Piteå på deras hemmaplan. Även här hade Team Thoren ett stort manfall men denna gång på grund av skador och skavanker. De tio som spelade lyckades dock se till att fixa en seger med 4-2. Stundtals såg spelet och bolltempot bra ut, men vi hade väldigt svårt att utnyttja chanserna. Det fanns också en del djupa dalar i den matchen. Beröm till Ivarsson i målet samt våra backar som fick reda ut en hel del situationer under matchens gång.

I Piteå hade vi också ett samkväm under hela helgen där vi fick bo tillsammans på Piteå havsbad där hela företaget Thorengruppen hade samlats för en kick-off helg. Umeå City var också med oss denna helg och de spelade på lördagen mot Wibax. Den matchen slutade 2-2.

*

Redan helgen därpå var det dags för båda lagen att åka över kvarken för intensivt matchande mot finskt motstånd. För vår del blev det tre matcher. Den första spelades mot ett finskt elitserielag vid namn OLS där vi efter stabilt spel lyckades vinna med 4-0. Extra glädjande var att vi verkligen stod upp i det fysiska spel som tilläts. Domarna hade en helt annan nivå än vad vi är vana med i Sverige, men det var alltså inga problem för vårt fysiska och storväxta lag. Det var snarare OLS som fick lida av det och de hade svårt att ta sig förbi vår press. Att hålla nollan är givetvis meriterande för hela laget som tog ut sig till max den här matchen.

Redan samma dag var det dags för match igen – denna gång mot arrangörsklubben Blue Fox som spelar i finska div 1 (näst högsta serien). Thoren fick en smakstart på matchen och ledde med 6-1 efter den första perioden. Därefter tappades det lite fokus och lite skärpa, mycket på grund av hårt matchande, och Blue Fox lyckades närma sig. En lite för hafsig match för att vara helt nöjda men i den första perioden var det stundtals propaganda-innebandy som Thoren bjöd på.

Dagen efter var det många sargade kroppar som skulle ta sig an LMN (nykomlingar i division 1). Även här blev det en fysisk tillställning som domarna tappade kontrollen på. Det var mycket efterslängar, tröjdragningar, handgemäng och annat som flera av våra spelare faktiskt trivs rätt bra med. Noterbart i den här matchen är att veteranen Peder Bodén mäktade med hela tio poäng i matchen. Det tionde poänget säkrade han sedan Peder Viklund ordnat fram en straff i slutskedet av matchen.

Helgen i Finland var mycket givande, inte minst på det sociala planet. Från matcherna tar vi med oss det fysiska spelet och det stundtals väldigt tighta försvarsspel som vi kunde visa prov på. Spelvändningarna var också ett stort glädjeämne under denna helg.

***

Framöver väntar alltså spel i Scandic Cup som arrangeras av IBK Dalen. Thoren har lottats i samma grupp som arrangören, SPV från finska högstaligan och Sparta Prag från Tjeckien.

Matcherna spelas på onsdag 18.00 (Dalen), fredag 19.00 (SPV) och lördag 17.00 (Sparta Prag).
Ta chansen att kolla in vårt nya lagbygge under denna vecka!