Som vi tidigare har berättat om slutade den första matchen med en neslig 10-1-förlust mot IBK Dalen.

Efter det har två matcher till spelats. En mot finska SPV och en mot tjeckiska Prag. Tyvärr slutade dessa matcher med två förluster för Thorengruppen.

Matchen mot finnarna var ett klart steg i rätt riktning trots förlusten (11-6). Inställningen hos Thoren-spelarna var minst en nivå bättre och det såg bättre ut i det offensiva spelet. Elva insläppta är dock ett orosmoln, men då ska man också komma ihåg att finnarna har ett riktigt vasst register i det offensiva spelet.

I den avslutande matchen mot Sparta Prag var Thoren överlägsna i början av matchen. Snabbt bolltempo och mycket rörelse gav mängder med målchanser. Tyvärr slarvades dessa oftast bort med en passning för mycket och det blev lite för mycket ”show” av det hela. Detta gjorde att Prag kom in i matchen och Thoren visade även upp en bristande disciplin då man drog på sig en hel del utvisningar i den andra perioden.

Efter det kom de vitklädda av sig och Prag tog kommandot och kunde gå ifrån till en vinst med 5-2.

***

Man kan dra hur många eller hur få slutsatser som helst av en försäsongsturnering som Scandic Cup.
Självklart hade ingen räknat med tre raka förluster, men det viktiga nu är att hitta fokuspunkter på vad som ska förbättras inför genrepet på fredag mot Umeå City och sedan också den högintressanta seriepremiären mot Djurgården om två veckor.

Mer om den kommer inom kort!