Efter torsken i hemmapremiären studsade Team TG tillbaka. 
Nykomlingen Sleipner besegrades och därmed har TTG tagit sin första trepoängare i årets serie. 
– Segern var fruktansvärt skön, men framför allt rättvis, säger målskytten Timothy McNeil. 

Team TG fick ingen smakstart på seriespelet förra helgen mot Västerås. Förlusten med 0-4 gav några frågetecken men flera av dessa suddades ut under gårdagen då Team TG stod för en solid insats som gav tre sköna poäng.

– Sleipner var bättre än oss första 20 men efter det tycker jag vi var det bättre laget resten av matchen, säger forwarden Timothy McNeil.

Mot VSK spelade McNeil släpande anfallare – nu var han tillbaka längst upp igen. Han tackade för förtroendet genom att göra matchens enda mål.

– Det är såklart alltid skönt att göra mål, sedan om det är jag eller någon annan som gör det kommer aldrig spela någon roll så länge vi vinner. Samtidigt är det skönt för självförtroendets skull att få göra mål och hjälpa laget, säger han.

Timothys mål hade dock inte räckt långt om det inte vore för ett stabilt försvarsspel och en riktigt bra Ahmed Al-Fadli i målet.

– Att hålla nollan betyder såklart mycket och Ahmed gör en extremt bra match. De skapade kanske inte så många lägen men han spred ett lugn i backlinjen och resten av laget med sitt snack, säger McNeil.

Nu skitas allt fokus till derbyt mot Umeå FC på Valborgsmässoafton. McNeil spår en riktig fotbollsfest.

– Det ska bli riktigt kul såklart. Jag hoppas att många sluter upp och kommer på matchen, det är trots allt något alldeles extra med den här matchen, säger han