Han gjorde 20 mål som offensiv mittfältare i Alsen i division III i fjol. Nu är John-Henrik Eriksson klar för två säsonger med Team TG FF.
– Han har en stor utvecklingspotential och vi är jättenöjda med att han är här, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Alsens IF var ett mittenlag i mellersta Norrlandstrean i fjol och slutade femma en bit från toppen. Men en sak stack ut – John-Henrik Eriksson som gjorde 20 av lagets 45 mål. Inte undra på att Team TG FF fick upp ögonen för den målfarlige jämtlänningen.

– Det är en jätteintressant spelare som bevisligen har gjort bra ifrån sig på den nivå han spelat och gjort riktigt mycket mål som offensiv mittfältare. Vi har haft han i träning hos oss och tycker att han ser riktigt intressant ut, säger André Ghanbari.

– Det blev några mål i fjol, konstaterar Eriksson själv ödmjukt.

– Det känns spännande så klart att ta det här steget. Jag har aldrig spelat på den här nivån förut så det ska bli kul att se vad jag kan göra. Jag hoppas kunna ta stora steg och utvecklas, säger han.  

22-årige John-Henrik Eriksson fick sin fotbollsfostran i hemorten Offerdal innan han gick till Alsens IF som 15-åring. Förutom 1,5 säsong i IFK Östersund har han varit Alsen trogen fram tills nu.

– Jag har ju aldrig bott utanför Jämtland men det känns bra, man ”må ju” testa lite, säger han om flytten till Umeå där det vid sidan av fotbollen väntar jobb på en skola.

Eriksson har skrivit på för två år och fått goda vitsord från Team TG-bekantingen Sebastian ”Batti” Lundbäck som han känner från sin tid i IFK Östersund. – Han hade bara gott att säga och jag har själv fått en bra känsla av klubben. Det är många trevliga killar i laget och tränarna verkar bra, säger John-Henrik Eriksson – jämtlänningen som nu är redo att göra avtryck även i Västerbotten.