Andreas Carlbom var så nära succé i sin comeback.

Ändå fick ”Calle” och hans Thorengruppen lämna Exel Arena och hemmamötet mot Tyresö med tunga steg.

4-3-ledningen blev till en snöplig 4-5-förlust efter förlängning.

– Det kändes snopet, vi hade inte marginalerna på vår sida, konstaterade han.

Thorengruppen har inte riktigt fått igång poängmaskineriet i innebandyns norra allsvenska och har efter 5-8-förlusten mot Djurgården haft två raka tre-poängare i sin  hand, men båda gångerna glömt att stänga igen butiken.

Förra helgen förbyttes en klar 7-4-ledning mot Balrog till 7-8-förlust efter förlängning.

Mot Tyresö krigade sig Thorengruppen ikapp ett 1-3-underläge till 4-3-ledning med blott 3.11 kvar att spela sedan comebackande Andreas Carlbom hittat rätt två gånger  om i sista perioden genom att först trycka in 3-3 efter 10.04 och sedan vackert styra in 4-3-bollen efter två rejält vackra genomskärare av kedjekamraterna Fredrik  Ottosson och Fredrik Edholm.

– Det var bara att sätta dit klubban, det var inte så svårt, sa ”Calle” som sedan fick se Tyresö ta time-out, plocka ut keepern och med 51 (!) sekunder kvar att spela  hittade Martin Rustas rätt.

– Oflyt, bollen studsade fel, tyckte Carlbom. Därefter hade faktiskt Tyresö en boll i ribban med 16 sekunder kvar att spela.

I förlängningen åkte sedan hemmalagets Emil Johansson ut för fasthållning och gästerna var obarmhärtiga och dödade matchen efter 1.30 i numerärt överläge och Carlbom och hans lagkamrater fick nöja sig med en pinne.

Långt ifrån rättvist sett till det spelövertag som präglade sista halvtimmen.

Jag tycker vi spelade riktigt bra och sista halvan av matchen trummar vi ju på hur mycket som helst. Tyresö bjöd inte upp till något skönspel och drog ner på  tempot, men gjorde det bra. Det tog ett tag innan vi drev upp tempot och nr vi gjorde det var det ju spel mot ett mål, sa Calle som nu fick se tränarduon Thomas Wallgren och Johan ”Lingon” Lindgren matcha två kedjor hårdare än de andra.

Spelmässigt fanns det dock massor att glädjas över där framförallt kedjan med Peter Reinholdt, Jesper Fransson och Jakob Arvidsson övertygade rejält med hårt jobb  kombinerat med härliga anfallskombinationer.

Andreas Carlbom var också gubben i lådan och gjorde viktiga mål när det stod och vägde.

Målvakten Erik Ställ var också säkerheten själv och svarade för ett flertal svettiga när räddningar.

Nu väntar derby mot Umeå City IBK på onsdag kväll.

Matchfakta: Thorengruppen-Tyresö 4-5  (0-1, 1-1, 3-2, 0-1)

Målen, första perioden: 0-1 (15.41) Christoffer Lindberg (Nick Ahlbom).

Skott: 6-5.

Andra perioden: 0-2 (3.20) Carl Andersson (Oliver Borgqvist), 1-2 (11.14) Fredrik Edholm (Mats Jonsson) spel fem mot fyra.

Skott: 11-9.

Tredje perioden: 1-3 (4.08) Viktor Thorslund (Lukas Johansson), 2-3 (5.35) Jesper Fransson (Peter Reinholdt), 3-3 (10.04) Andreas Carlbom (u.a), 4-3 (16.49) Andreas  Carlbom (Fredrik Edholm), 4-4 (19.09) Martin Rustas.