Team ThorenGruppen säkrade seriesegern när det som bäst behövdes. 1-0-segern mot Valbo FF säkrade division I-platsen.

– Det känns fantastiskt skönt, konstaterade TTG-tränaren André Ghanbari överlyckligt efter slutsignalen.

ThorenGruppens fotbollssäsong har inte haft många ”hack i maskineriet” den här säsongen. Men i den sista omgången mot Valbo FF var nerverna framme i den första halvleken, en halvlek som var spelmässigt jämn utan några riktigt farliga målchanser.

– Första halvlek var spänt och det är fullt naturligt. Det är alltid så i slutet av säsongen när man slåss om serieseger eller nedflyttning, säger Ghanbari.

I den andra halvleken öppnade matchen upp sig. TTG tog allt mer över spelet och det förlösande lednings- och segermålet kom nio minuter in i halvleken. Kim Lundmark chippade kyligt över Valbo FF:s målvakt.

– Det är ett av de snyggare målen som jag har gjort, säger segerskytten Kim Lundmark.

Ghanbari hyllar Lundmarks mål:

– Vanligtvis brukar man stressa och avsluta tidigare – men han tar ner den och lyfter över bollen över målvakten. Det är kvalité, säger Ghanbari.

Efter ledningsmålet kunde TTG kontrollera tillställningen. Valbo FF tryckte på i slutminuterna för ett kvitteringsmål – men TTG höll undan och säkrade seriesegern på Åbyvallen.

– Det är helt sjukt underbart. Största känslan som jag har varit med om, säger Ghanbari.

Blev säsongen som du kunnat föreställa dig?

– Resultatmässigt blev den klart över förväntan. Att vi vinner serien är en extremt stark prestation, men att vi på de senaste 14 matcherna har tagit 35 (plus dagens poäng) av 42 poäng och att vi under säsongen släppt in minst mål av alla div 2 lag i Sverige är sanslöst bra.

Handen på hjärtat, har du tvivlat någon gång att du skulle stå så här och tokfira?

– Jo, när vi sju poäng efter Hudiksvall som gick som tåget så fanns det tvivel i huvudet. Dessutom så hade vi under den perioden tre spelare som var gipsade och jag visste även om att fyra killar skulle flytta till hösten, då hade vi en tuff väg att vandra.

Vilka är och har varit den starkaste pusselbitarna till avancemanget?

– Truppens bredd blev den största tillgången! Sedan visar vi mycket karaktär under året, har varit disciplinerade och har en jättebra sammanhållning i gruppen. Det är såklart många pusselbitar som måste passa för att få ihop det som vi gjort men jag tror att den utveckling vi åstadkommit under säsongen har haft stor betydelse.

Vad tror du det här kommer betyda för fotbolls-Umeå?

– Jag önskar att vår prestation skapar en tro. För vi är ett gäng Umeå killar som vinner division II och presterar bra fotboll. Det finns fler spelare i stan som besitter kvalitéer för att spela med oss och det bör ge känslan av att vi som fotbollsstad har mer att ge.

Vad är känslan inför division I-spelet nästa säsong, vad kommer krävas?

– Det kommer krävas mycket från allt och alla. Föreningen och organisationen är fortfarande färsk och kommer behöva utvecklas i en hög takt för att vara redo för nästa år. Spelarna måste vara beredda att offra mer fritid och träna hårdare. Det kommer bli roligt för oss! Nu är vi stolta och ska få njuta av segern och låter nästa års förberedelser få vänta en stund.

KIM LUNDMARK[1]

Av: Niklas Westman och Pontus Andersson