Två matcher i allsvenskan har än så länge gett en ynka poäng.

Men nu ska Thorengruppen bryta trenden när Tyresö Trollbäcken gästar Exel Arena på söndag.

– Det blir en ny toppmatch, men vi känner oss redo, säger tränaren Thomas Hugosson-Wallgren.

Thorengruppen har inlett det allsvenska spelet med två raka förluster, 5-8-förlust i premiären mot Djurgården och nu senast tappade laget en 7-4-ledning mot Balrog med 4.28 kvar att spela och fick nöja sig med en poäng efter att Balrog avgjort i sudden death. Givetvis en blytung öppning på säsongen, men ändå finns det givna förklaringar.

Massor av skador och en trupp som tillförts många nya spelare sedan förra säsongen tar tid att forma.

– Jag känner mig faktiskt lugn trots allt. Det blir bara bättre och bättre och den här veckan har vi haft ett grymt driv på träningarna och i takt med att alla skadade spelare kommit tillbaka har också konkurrens-situationen om platserna hårdnat, säger Hugosson-Wallgren som tillsammans med tränarkollegan Johan ”Lingon” Lindgren fått möjlighet att laborera flitigt med laguppställningen inför söndagens hemmamöte mot Tyresö.

Bland annat går nykontrakterade Andreas Carlbom går direkt in i laget tillsammans med Mattias Hedlund och Johan ”Säl” Nilsson. Peter Reinholdt, Jesper Fransson och Jakob Arvidsson fortsätter tillsammans efter sin starka insats i Balrog-mötet förra helgen.

– Vi har ett intensivt schema framför oss med tre matcher på sex dagar och Calle kommer att behövas, konstaterar Hugosson-Wallgren väl medveten om styrkan i laget är bredden.

– Just nu har vi egentligen bara Jonas Thomsson och Daniel Jernberg på skadelistan och under veckan har det varit bra tryck på alla platser i laget, det kommer vi ha nytta av på sikt.

Tyresö Trollbäcken, just utanför SSL-kvalet i fjol, har inlett Allsvenskan med två raka segrar och har även meriter med två superliga-säsonger 2011/12 och 2012/13 i bagaget.

Det är ett rutinerad manskap som äntrar Exel Arena.

– De har byggt en grund och är ett stabilt lag, så det kommer bli tufft och tätt.

Vad blir nyckeln för er?

– Försvarsspelet är viktigt för oss, att vi gör jobbet och att alla gör det tillsammans. Det handlar om att hjälpas åt, att ge understöd, täcka skott och vara tydliga. Det är defensivt vi brustit i de två första matcherna. Offensivt har vi spelare så det räcker till och blir över som kan producera, konstaterer Hugosson-Wallgren.

Team Thorengruppens laguppställning på söndag ser ut enligt följande:

Målvakt: Erik Ställ (Niklas Ivarsson).

Förstafemman: Victor Öberg, Jesper Berglund – Peter Reinholdt, Jesper Fransson, Jakob Arvidsson.

Andrafemman: Emil Johansson, Johan Alm – Peder Bodén, Fredrik Ottosson, Fredrik Edholm.

Tredjefemman: Andreas Holmgren – Andreas Carlbom, Mattias Hedlund, Johan Nilsson.

Ersättare: Peder Viklund, Peter Larsson, Rasmus Larsson, Mats Jonsson.

Notera att

… matchen webbsänds via Solidtango och ni som inte kan följa den på plats kan se toppmötet via webben. Ni går in via //teamthorengruppen.solidtango.com/

… Thorengruppen i veckan gjorde klart med poängmaskinen Andreas Carlbom. 32-åringen har signerat ett kontrakt för de fyra kommande matcherna i allsvenskan.

… Peter Reinholdt så här långt är lagets bästa poängplockare med sina sex poäng, fördelade på tre mål och tre målgivande passningar.

… lagkaptenen Victor Öberg och Fredrik Edholm är lagets ”busar” så här långt i seriespelet med varsin två-minutersutvisning. …Daniel Palm Gonzalez är gästernas bästa poängplockare så här långt med sex poäng i protokollet, fördelade på två mål och fyra målgivande passningar.

… Thorengruppen vann båda matcherna mot Tyresö i fjol, 5-4 på hemmaplan och 9-5 i bortamötet.