Med tre omgångar kvar behöver TTG ett poäng till för att säkra seriesegern.
Imorgon kommer ”matchboll” nummer ett mot Järfälla på bortaplan.
– Vi vill givetvis vinna serien för att få hemmafördelen, säger Emil Johansson.

Imorgon förmiddag åker Team ThorenGruppen ner till huvudstaden för bortamatch mot forna SSL-laget Järfälla IBK. Förutsättningarna inför matchen är goda. Ett flertal spelare är tillbaka igen efter skada/sjukdom och serieledningen utökades från sex till nio poäng efter förra helgens resultat där TTG vann och Djurgården förlorade. En av alla spelare som är tillbaka i morgondagens match är den spelskicklige backen Emil Johansson.

– Järfälla är ett lag som brukar vilja försöka spela positiv innebandy, de backar inte bara hem och kontrar. Det gör att det brukar bli roliga matcher att spela. Även om ”bara” en poäng för att säkra seriesegern kommer vi givetvis att gå för tre poäng, säger han.

Även om TTG kvalat till SSL förut så har laget aldrig vunnit Allsvenskan. Den möjligheten ser Johansson fram emot.

– Det är givetvis viktigt att vinna serien för att ha en bra känsla inför kvalet och dessutom ha hemmafördelen. Vi har ju inte förlorat hemma sedan hösten 2014 och i år har vi tagit tre poäng i alla hemmamatcher, så en hemmafördel vill vi verkligen ha, säger han.

Emil Johansson tillhör toppskiktet i serien bland backar och har under många år varit en viktig kugge vilket gjort honom till något av ett affischnamn för Team ThorenGruppen.

– Formen för laget känns bra och för egen del så har väl formen stegrats ju längre säsongen har gått. Jag hoppas det kan fortsätta så, säger Johansson.

Som vanligt webbsänds matchen – den här gången med den aviga starttiden 19.00. Lördagsnöjet i TV-soffan är därmed spikat.

Som vanligt kan du som supporter följa även våra bortamatcher via webbsändning.
HÄR kan du hitta länken till webbsändningen.