Team ThorenGruppen avslutade vårspelet blytungt.
7-0-segern mot Valbo FF följdes upp med 3-0-victoria mot Sollefteå.
Och nu har laget ”häng” på tabelltoppen eftersom Skellefteå FF 4-0-besegrade Hudiksvall.
– Vi går för serieseger, säger tränaren André Ghanbari.
ThorenGruppen avslutade därmed vårspelet med att trycka in sex nya poäng och tio plusmål i tabellen och det kanske bästa av allt; laget får ta några dagars sommarledigt med positiva känslor.
Hudiksvall toppar nu tabellen till sommaruppehållet med 34 poäng, tätt följt av Ånge och Boden på 31 poäng och strax där bakom skuggar TTG på 30 poäng.
Hösten kan bli en riktihgt härligt race om seriesegerna och det finns 36 poäng kvar att spela om där indikationerna tyder på att den nämnda kvartett är de lag som kommer att göra upp om seriesegerna i norrtvåan.

TTG fick en viktigt trendbrott i hemmamötet mot Valbo dagen innan midsommar och följde upp den med en ny stabil insats när man på Täfteåborg 3-0-besegrade Sollefteå GoIF där vi glädjande nog kan konstatera att Daniel Larsson – som gjorde sin första match från start för säsongen – smällde in 1-0-bollen i den 23:e matchminuten. De två andra ombesörjde – som vanligt får vi säga – Timothy McNeil som nu svarat för sex mål på de två avslutande vårmatcherna och hittills bokfört sig för 13 mål och toppar seriens skytteliga.

Vårsäsongen är över och nu väntar sommarlov, hur ser ert sommarupplägg ut?
– Vi har tagit hjälp av den erkända löpexperten L-G Skoog som redan finns i föreningen då han just nu tar hand om innebandyns fys-upplägg. Han har tagit fram ett löpschema för spelarna där de kommer springa intervaller under uppehållet. Det kommer bli en lagom balans mellan återhämtning och uppbyggnad av löpstyrka.
Om du får analysera de 14 första matcherna med blott två förluster och en fjärdeplats i tabellen – hur lyder den då?
– Innan serien startade visste vi inte var vi stod i förhållande till topplagen i serien och jag måste därför säga att vi är rätt så nöjda med vårsäsongen som helhet. Men för att vara mer än ganska nöjda så hade vi behövt presterat bättre i ett par matcher och tagit ett antal poäng till. Starten på säsongen var fantastisk sätt till poängskörden och vi har utvecklat flera bitar av vårt spel under gången. Eftersom vi är ett nykomponerat lag och satte ett stort fokus på att utveckla vårt spel och lära känna varandra på och utanför plan, så måste den utveckling vi gjort värdesättas högt och därför kan konstatera att våromgång är riktigt bra.
Vad kan ni utveckla och förbättra?
– Man kan alltid utveckla allt! Men vissa delar är i större behov än andra. Vi märkte att båda förlusterna hade väldigt liknande matchbilder och det gjorde ingen skillnad när motståndarna dessutom blev en man mindre, för problemen kvarstod. Så vi har pratat och tränat på hur vi ska uppträda på såna matchbilder och när de uppstår igen ska vi vara förberedda. För att orka spela en fartfylld och rörlig fotboll under hela matcher så behöver vi utveckla vår löpkapacitet, så löpträningen under uppehållet kommer underhållas även under säsong.
Spelarmässigt är du rullat runt på de flesta i truppen – hur ser du på truppsammansättningen så här långt?
– Jag är väldigt nöjd med den trupp vi har fått ihop och den sammanhållning som finns. Av 21 utespelare i truppen så har hela 20 spelare startat i serien. Våra resultat i både serien och Svenska Cupen visar att truppen är bred och att kunskapen att prestera mot olika motstånd är ganska stor. Att kunna, och framförallt vilja, byta en eller två spelare även efter en vinst är en styrka som truppen besitter. Formen på träningarna och även de olika spelarkvalitéerna gör att ändringar kan göra skillnad. Men när vi tvingades till för många ändringar mellan matcherna så kunde det istället ställa till det för oss. Kontinuiteten och tryggheten rubbas då och det kunde visa sig i våra prestationer.
Någon spelare som överraskat och stuckit ut lite extra i dina ögon?
– Det handlar ju förstås lite om vad jag har för förväntningar på spelarna, många presterar bra men av mig förväntas de även att göra det. Jonte har jag haft i truppen flera år men för första gången ställer jag upp honom som mittback och prestationerna har varit starka. Att inte nämna Timmy (McNeil, red:s anm) som leder seriens skytteliga vore fel, han har god form och har utvecklat sina avslutsmoment. Men den som överraskat mig är vår målvakt Ahmed Al-Fadli då han visade vilka kvalitéer han hade redan på försäsongen. Men då vår försäsong är inomhus och på små planer så fanns frågetecken kring hans spel i luftrummet och om han skulle ingjuta den stabilitet som man önskar från en målvakt och där har jag blivit väldigt positivt överraskad.
Vad är målsättningen för hösten?
– Vi har en del att utveckla i vårt spel och har från dag ett varit inne i en process som ska ta oss till vårt mål. Som är att bli så starka att vi vinner den här serien. Vissa delar av spelet har utvecklats snabbare än jag trodde och andra delar arbetar vi fortfarande med. Men vi är i fas att få till det redan nu till hösten och det innebär att chansen att vinna serien redan i år är större än vad som förväntades av oss. Blir det inte så, så är det viktigt att vi fortsätter att ta lärdom av matcherna och prestationerna. Men känslan är väldigt positiv, vi går för serieseger.

Matchfakta; Team ThorenGruppen FF-Sollefteå GoIF 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (23) Daniel Larsson, 2-0 (25) Timothy McNeil, 3-0 (80) Timothy McNeil.
Varningar, TTG: Daniel Larsson. Sollefteå: Niklas Eriksson, Eugeniu Samson, Kristoffer Vesterlund.
Domare: Simon Svensson.
Publik: 121.
Så spelade Team ThorenGruppen FF
Målvakt: Ahmed Al-Fadli.
Backlinjen: Seif Kadhim, Janne Jonsson (ut 46), Magnus Dahlin, Hampus Wallgren.
Mittfält: Robin Åberg, Jonas Nilsson, Patrik Forsgren.
Anfall: Daniel Larsson (ut 63), Timothy McNeil, Martin Bjuggstam (ut 78).
Ersättare: Marek Strzelczyk (mv), Said Karmouzi (in 78), Kim Lundmark (in 63),  Abdi Hussain, Robin Arestav, Jonathan Jonsson (in 46)