TTG-herrarna besegrade Sollentuna FF på Skytteholms IP och laget bröt därmed mål och poängtorkan. Men det skulle dröja ända till matchminut 89 innan inhopparen och comebackande Joel ”Silen” Sihlberg kunde förpassa en enkel bredsida i nät efter en hörna. – Väldigt stärkande för lagmoralen, konstaterar  tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

En jämn matchinledning där hemmalaget Sollentuna ägde mycket utav bollinnehavet. Men halvtimmen in i matchen så kunde Stefan Lindmark placera in 0-1, ett avslut strax utanför straffområdet som satt lågt match Jonas Olsson i SFF-målet. Hemmalaget var sedan ytterst nära att replikera på en frispark. Men Vladimir Sudar kunde avstyra med en fin reflexräddning till en resultatlös hörna. Men Kvitteringen skulle komma strax innan halvtid. Och den gången kunde inte Sudar förhindra Kalle Ramsell att göra ett frisparksmål för andra matchen i rad. I samband med frisparken som föranledde kvitteringen så fick Linus Sahlin syna det gula kortet, och det skulle senare visa sig komma mer.. Vi gick till pausvila och 1-1 på Skytteholms IP.

”Silen” kom in för att säkra ett kryss..

Den andra började snarlikt med ett spelövertag för Sollentuna. Dock kunde TTG-herrarna försvara sig och var också framme på offensiven vid några tillfällen. Bäst målchans fick Adam Chennoufi som inte kunde få avslutet på mål ifrån nära håll. Efter 70 minuter så är olyckan återigen framme för Linus Sahlin efter att ha krockat ihop med Kalle Ramsell så åkte den andra gula upp ifrån domaren, rött kort och Team TG fick avsluta sista 20 med tio man. Med tio man så fick laget ägna sig åt att stänga ytor och försvara poängen. När sedan Joel Sihlberg ersatte en tröttkörd Björn Holmgren var huvuduppgiften att säkra ett kryss. MEN.. minuten före fulltid så lyckades TTG ta sig fram efter högerkanten med en hörna som belöning. En efterföljande hörna som sedan Jonathan Lundbäck slår in och förbi en framstormande Juuso Laitinen på första ytan, och där.. dyker ”Silen” med tröjnummer 95 på ryggen upp och ifrån nära håll enkelt kunde förpassa boll i nät. Ett mål som skulle visa sig bli segermålet.

En riktig krigarinsats utav samtliga spelare och tre väldigt sköna poäng med i bagaget hem till Umeå. Nu väntar ny hemmamatch på söndag den 29 april kl 15:00 på Umeå Energi Arena SOL när nykomlingen Karlslunds IF står för motståndet.

Sollentuna FF-Team TG FF 1-2 (1-1)

0-1 (29 min) Stefan Lindmark, 1-1 (44 min) Kalle Ramsell, 1-2 (89 min) Joel Sihlberg.

Spelplats: Skytteholms IP

Varningar: SFF: Thibaut Liozon Molinatti, Carl Johan Ågren. TTG: Linus Marklund, Linus Sahlin.

Utvisning: SFF: – TTG: Linus Sahlin (Två gula kort)

Publik: Ingen uppgift

Domare: Rambod Beigi

Laget mot Sollentuna FF (4-3-3): 1 Vladimir Sudar – 5 Björn Holmgren (80), 35 Linus Sahlin, 62 Juuso Laitinen, 24 Linus Marklund – 11 Mattias Lidberg(67), 7 Otto Eriksson(77), 23 Stefan Lindmark, 9 Timothy McNeil (K), 10 Adam Chennoufi, 14 Jontahan Lundbäck.

Avbytare: 97 Felix Forsgren, 2 Alhajie Drammeh(77), 12 Johannes Nilsson, 16 Robin Åberg(67), 25 Ludvig Marklund, 95 Joel Sihlberg(80)