TG-herrarna hittade direkt tillbaka till vinnarspåret efter förlusten senast mot Sollentuna. En fin vändning i andra halvlek gav ytterligare 3 poäng på kontot. – Vi vet att vi har en kvalitet och skicklighet att kunna spela ut Karlslund, det var vi försökte förmedla i halvtid säger Assisterande tränare Benjamin Kinnunen Nassiri.

I en rätt avvaktande inledning av matchen var det gästerna som skapade de bästa lägena i den första halvleken. Inte helt ologiskt tog de också ledning med 1-0 efter att det tilldömts en straff då bollen nått handen på en TG försvarare.

Direkt efter målet på den efterföljande avsparken lyckas motståndarna Karlslund sno åt sig bollen och 2-0 var ett faktum.

• Det kanske är en av fotbollshistoriens sämsta avsparkar som gör att vi hamnar i ett 0-2 underläge. Kommenterar Benjamin situationen.

Innan halvlek skall dock hemmalaget lyckas reducera tillställningen efter att Philip Näslunds inspel träffat en Karlslundsförsvarare som styrt in bollen i mål.

• Ska man generalisera lite så är vi väldigt dåliga i första halvlek, slår bort väldigt många passningar, förlorar mycket dueller och ganska avvaktande.  Benjamin

Andra halvlek ett nytt lag

Trots underläge skulle hemmalaget komma ut sprängfyllda av självförtroende och inta en helt ny skepnad.

• Andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag, visar en fruktansvärd moral vi vänder ett taskigt utgångsläge med 4 raka mål och gör en fantastisk andra halvlek kommenterar Benjamin vidare.

Kvitteringen kommer till efter en tilltrasslad situation i samband med en frispark, där försvararna inte riktigt lyckas rensa. Målskytt denna gång Fredrik Johansson som gör sitt första mål för säsongen. Knappa kvarten senare skulle TG s mittback och skyttekung Linus Sahlin återigen vara framme på en fast situation och vändningen var ett faktum. Laget skulle även göra 4-2 då Aaron Zahui Bazoukou var framme återigen i en tilltrasslad situation hos gästernas försvar.